Прокат української стрічки Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» про оборону Донецького аеропорту продовжено до середини березня цього року, – пише Детектор.

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила дистриб’юторська компанія Ukrainian Film Distribution (UFD), що займається прокатом стрічки.

Це пов’язано з виходом стрічки у форматі HD, що надало можливість показати її в кінотеатрах, які не пристосовані до демонстрації цифрового формату DCP.

«Із кінця січня стрічка демонструється в HD у зв’язку з високим глядацьким попитом. Імовірно, прокат буде пролонговано до середини березня», – повідомили в UFD.

Тим часом 7 лютого на прес-конференції щодо участі України на «Берлінале» журналісти «1+1» дорікнули голові Державного агентства з питань кіно Пилипу Іллєнку, що він своїм наказом продовжив кінопрокат «Кіборгів» і хоче зірвати телевізійну прем’єру стрічки на «1+1», яку заплановано на 20 лютого цього року. На що голова Держкіно відповів, що не має до цього жодного стосунку.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook кіножурналістка Олеся Анастасьєва, кількість екранів, на яких демонструється стрічка «Кіборги» збільшилася майже в три рази порівняно з попереднім вікендом – з 8 до 23.

Наразі бокс-офіс стрічки складає 22,5 млн, його подивилися 309 тисяч глядачів.

Нагадаємо, фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги», який вийшов в прокат 6 грудня 2017 року, за перший вікенд зібрав 8 млн 186 тисяч 701 гривень.

За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер – стрічка «Dzidzio Контрабас» – за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Успішному прокату не завадив навіть вихід на широкі екрани чергового епізоду голлівудського блокбастеру «Зоряні війни: Останні джедаї».

Нагадаємо, що 11 грудня в Державному агентстві України з питань кіно відбулася зустріч чиновників із кінопрокатниками, ініційована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, під час якої представники державних інституцій закликали гравців ринку не обмежувати прокат фільму «Кіборги» та нагадали, що в Україні встановлено квоту 15% для національних фільмів у кінотеатрах, за невиконання якої передбачено штраф у розмірі 1530 грн.

Від admin