Президент України Петро Порошенко призначив стипендії дітям загиблих в зоні антитерористичної операції (АТО) журналістів Віктора Гурняка і Олександра Чернікова. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про призначення стипендій президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків”. Указом встановлюються президентські стипендії дітям журналістів Віктора Гурняка – Юстині Гурняк (2012 року народження) і Олександра Чернікова – Олені Черніковій (2014 року народження)“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряда, коли під обстрілом вивозив поранених в районі 32-го блокпоста поблизу селища Сміливе Слов’яносербського району Луганської області.

Він був посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Олександр Черніков (позивний “Репортер”) був бійцем 9-ї роти 3-го батальйону 25-ї окремої аеромобільної бригади і загинув 22 січня 2015 року в бою під донецьким аеропортом. За життя він працював журналістом у телепрограмі “Губернські хроніки” на 9 телеканалі Дніпра.

Черніков також посмертно був відзначений орденом “За мужність” III ступеня.

Від admin