20 поліцейських у Тернополі склали присягу на вірність українському народові. Серед них – 12 хлопців і 8 дівчат. Новоспечені поліціянти уже приступили до виконання службових обов’язків, – пише ТВ-4.

Серед двадцяти поліцейських, що склали присягу сьогодні – восьмеро дівчат. Юлія Підрушна – одна із них. Про роботу в правоохоронних органах мріяла з дитинства, зізнається дівчина.

– Коли закінчувала школу, вибрала вуз так само юридичного спрямування, закінчила академію внутрішніх справ в місті Києві. Далі я вирішила, що я таки хочу сюди і доб’юся, – розповідає рядовий поліції Юлія Підгрушна.

Дитяча мрія збулася. Юлія Підгрушна відтепер слідкуватиме за правопорядком у Тернополі. Стати поліцейським не так просто, каже дівчина. Цьому передували кількамісячні навчання, тести, випробування на моральну стійкість та фізичну витривалість. На кожному етапі тих, хто не складав іспити, відсіювали.

– Навчання проходило цікаво, готували нас до реального життя, практичні заняття були, складного я б не сказала, що щось було. Хто хотів, хто прагнув цього і ставив перед собою ціль закінчити навчання і працювати тут, я думаю, переборював всі страхи та складнощі, труднощі, які виникали, – каже Юлія Підгрушна.

Серед поліцейських-хлопців – Володимир Охітва. Досвід роботи у правоохоронних органах вже має.

– Так як я вже раніше працював в цій структурі, правда трохи в мене були інакші повноваження і обов’язки, сама перша ротація на Схід виїжджали. Пропрацювавши в батальйоні “Тернопіль”, вирішив дальше продовжити службу в Нацполіції, – говорить рядовий поліції Володимир Охітва.

Як і у кожна робота, професія поліцейського має свої “плюси” і “мінуси”, каже Володимир. Робота – небезпечна, потребує пильності та додаткових знань, але усі труднощі при великому бажанні і наполегливості, можна подолати.

– Всі ми боїмося чогось в своєму житті, але чогось такого серйозного, щоб я боявся… Я раніше працював на Сході, стикався багато з чим, так щоб боятись тут. Як кажуть – надіємся завжди на підтримку напарника, а дальше – служба службою.

А ще поліцейські надіються на підтримку і добропорядність тернополян. Цього року – це перші поліцейські, які склали присягу. У лютому патрульна поліція Тернопільської області поповниться новими кадрами.

– Потреба зараз стає в тому, що люди йдуть вище – в Головне управління, в вищі структури, деякі зільняються по сімейних обставинах, або також переводяться, також збільшується територія обслуговування в нас. Відкриватися також буде додатково маршрути, різні дороги стаціонарні додатково будуть в подальшому, – пояснив начальник управління патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук.

Від admin