«Коли минулого року я був у Тернополі, то говорив про те, що нам потрібно почати боротись із високою смертністю від серцево-судинних захворювань. Але тоді це були плани, а тепер – стало реальністю. І цього року ми забезпечимо вже 13 нових кардіоцентрів по всій країні, один із яких невдовзі відкриємо у Тернополі. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи на Тернопільщині, – інформує прес-служба ОДА.

Він наголосив, що з метою виявлення та лікування серцево-судинних захворювань за кошти Державного та обласного бюджетів для Тернопільської університетської лікарні закупили ангіограф. І у п’ятницю, 26 січня, сертифікат на його отримання вручили головному лікареві медзакладу Василеві Бліхару.

barna-groisman-26-01-2018-1

«Голови обласної державної адміністрації Степан Барна та обласної ради Віктор Овчарук попрацювали достатньо серйозно для того, щоб створити належні умови для пацієнтів та відреконструювати приміщення майбутнього кардіоцентру. А я, передаючи сертифікат на ангіограф, засвідчую, що він дозволить тисячам жителів області рятувати життя», – підкреслив Володимир Гройсман.

barna-groisman-26-01-2018-3

Перебуваючи в університетській лікарні він також оглянув нещодавно відкритий центр політравми, де лікарі надають допомогу у найскладніших випадках травмування, та поспілкувався з медпрацівниками.

barna-groisman-26-01-2018-2

«В нас є дуже багато проблем в медицині, але ми розпочали процес змін, – зауважив Прем’єр-міністр. – Як правило, полягатимуть вони у зміні системи фінансування: утримання не закладів, а медичних послуг. Тому завдання у нас наступне – створити систему доступної медицини, щоби кошти «ходили» за пацієнтом та щоб лікарі отримували гідну заробітну плату».

У свою чергу голова Тернопільської ОДА Степан Барна наголосив, що в області здійснюється багато рішучих кроків в напрямі реформування охорони здоров’я, а відтак – покращення якості надання медичних послуг. І нагадав, що незабаром спільно з медичним університетом планується також придбання лінійного прискорювача для онкологічного диспансеру, адже потреба у встановленні такого пристрою є неабиякою великою.

 

Від admin