Пам’ять борців за злуку ЗУНР та УНР вшанували на Микулинецькому кладовищі з нагоди 99-річниці Дня Соборності України. Представники влади та громадськості поклали квіти до могили українських Січових Стрільців, які полягли у героїчних боях за волю рідної країни, – інформує прес-служба ОДА.

oda_zlyky-21-01-2018-1

Панахидою та спільною молитвою присутні вшанували пам’ять про Героїв не лише далекого минулого, а й сучасності — воїнів АТО. За словами голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, вшанування тих, хто у боротьбі за волю України віддав найцінніше – власне життя є обов’язком кожного українця.

oda_zlyky-21-01-2018-2

«Ми завжди повинні пам’ятати подвиги наших славних Героїв, які любили рідну країну, обороняли її від загарбників та боролися за її незалежність. Наш народ у важкій і тривалій боротьбі за національне визволення утверджував власну державність. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР продемонстрував усім безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ. На жаль, сьогодні знову триває боротьба за територіальну цілісність та незалежність України. Проте, наша позиція залишається принциповою та незмінною – будувати нову Україну з новим європейським підходом та новою армією. На Сході, в окопах у зоні проведення антитерористичної операції, наші воїни оберігають свій народ та протистоять російському агресору ризикуючи власним життям», – наголосив очільник Тернопільщини.

oda_zlyky-21-01-2018-4

Нагадаємо, саме цього дня 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулося урочисте проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР. Це стало цілеспрямованим проявом волі українців до становлення політичної нації та першим за 600 років чітким кроком до об’єднання українських земель.

oda_zlyky-21-01-2018-3

 

 

Від admin