«В особі обласної державної адміністрації кожен патріот своєї галузі отримує союзника і отримує можливість використати ресурси, котрі потрібні для подальшого її розвитку. Саме тому, що стосується обласного управління водних ресурсів, я категоричний противник ліквідації районних відділів і не дозволю, щоб дана галузь на Тернопільщині була знищена!». На цьому акцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час призначення на посаду нового керівника вищезазначеного управління, яким став Анатолій Качка, – інформує прес-служба ОДА.

barna-5«Я працюю на посаді голови облдержадміністрації більше двох з половиною років, і в області немає жодного керівника підприємства та бізнесу, котрий чесно працює, платить податки, піднімає середню заробітну плату, і який скаже, що органи державної влади або я особисто намагаємося створити якісь перепони для їхньої діяльності. Завжди, коли стояло питання про тих, хто наповнює бюджет, я займав сторону бізнесу та намагався зробити все, щоб створити для нього комфортні умови. Одним із ключових в області було й відновлення спиртової галузі. І за два з половиною роки мені вдалося із дев’яти запустити шість спиртзаводів. Спиртовики отримали підтримку органів державної влади, депутатів обласної ради та Верховної ради України», – зазначив Степан Барна.

Він також наголосив, що проблема із обласним управлінням водних ресурсів виникла тому, що попереднє керівництво звело його діяльність практично до нульових показників. І тому, як акцентував очільник краю, не може бути так, щоб хтось, перебуваючи на посаді, ставив власні інтереси вище державних!

«Поки ми намагалися вирішити кадрове питання, то за цей час багато втратили. Зокрема, система надання послуг обласним управлінням водних ресурсів практично зруйнована. І я розумію чому, бо активи, техніка, машини передалися комерційним структурам в довгострокову оренду або посписувалася по мінімальній вартості», – зауважив голова ОДА.

Водночас, він нагадав, що на території області є 912 водних об’єктів, і з них, станом на 1 листопада 2017 року, лише 475 мали угоди на використання водних ресурсів. «А це все – втрачені доходи. Тому я не розумію, як управління водних ресурсів може не бути вмотивованим в легалізації цих об’єктів. І це ще раз доводить, що нам потрібні патріоти своєї справи, які зможуть вивести галузь на якісно новий рівень! Тому кожен, хто бачить розвиток галузі, хоче залучити ресурс в управління, бачить співпрацю з органами державної влади, я тільки потисну руку. Бо хочу, щоб на території області з’явилася ще одна повноцінна, постійно діюча, фінансово забезпечена і спроможна установа, і відповідно, якщо є ресурси та доходи, не будуть скорочуватися робочі місця. Надалі хочу, щоб в цьому напрямі спільно працювали як керівництво управління, так і колектив. Принагідно дякую Державному агентству водних ресурсів України за розуміння та підтримку. І наголошую, що сьогодні перед нами стоїть відповідальне завдання – вивести з кризової ситуації державну організацію. Адже я не хочу бути серед тих голів, за чиєї каденції, було ліквідовано ще одну установу!», – підкреслив Степан Барна.

Від admin