Віктор Мирун із селища Новолуганське Донецької області вперше Різдвяні свята провів на Західній Україні. Побував хлопчик і у Кременці. А приїхав сюди разом із сім’єю Гавриляків, що проживає на Тернопільщині, котра гостинно прийняла його у сім’ю на час Різдвяних свят. І хоч гостював Вітя у нашому місті не довго, але за цей час встиг ознайомитися з місцевими звичаями і традиціями. Слухав колядок та розповіді про Різдво у великому родинному колі, пише Кременець Сіті.

«У вас мені дуже сподобалося, я б із задоволенням тут залишився із мамою, лише б не ходити до школи», – зазначив Вітя, коли його запитали про перші враження.

o_1c3v4a2j215m9rn5i2s7a613bb1m

Особливе захоплення у Віті викликали місцеві звичаї, він спостерігав за приготуваннями  до Святої вечері, дізнався, що Різдво у нас святкують три дні. А ще  із задоволенням приймав колядників, невдовзі й сам підспівував, каже, що у них традиції колядувати немає та  ніхто колядок не співає.

 Вітя досить відкритий у спілкуванні й позитивний хлопчик. Розповів, що мешкає разом із мамою, котра працює в місцевій амбулаторії. Має старшого брата, а сам в майбутньому мріє стати лікарем, цікавиться біологією, хімією та математикою.

“У вас мені дуже сподобалося, я б із задоволенням тут залишився із мамою, лише б не ходити до школи”

Уже не вперше діти з Донеччини святкують Різдво на Тернопільщині.  Цьогоріч  на час Різдвяних свят  близько двохсот дітей приїхало на Тернопільщину, аби відчути святкову атмосферу й забути про ті умови, у яких доводиться жити.  Гостювали  школярі на Тернопіллі з 5 по 10 січня.  Чи вдалося подолати стереотипи щодо західної України не відомо, попри все намагалися подарувати діткам всю любов та тепло.

 Волонтер тернопільської  ГО «Рада мирних ініціатив» Тетяна Курганнікова зазначила, що на запрошення їх організації також  приїхало 10 діток, але із м. Лисичинськ Луганської області, які також оселилися у родинах в місті Тернополі. Жінка каже, що такий візит корисний тим, що дає можливість подарувати добро й відкрити серця юним гостям, бо ми можемо краще пізнати їх, а вони – нас. Волонтер додає, що цим дітям важливо показати світлу сторінку у житті й не розділяти Україну на Східну та Західну.

Від admin