Троє тернополян – Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина та Дмитро Підручний – виступатимуть на Зимових Олімпійських іграх 2018 року у складі збірної команди України з біатлону. Про це повідомив державний тренер збірної з біатлону Євген Колупаєв на сторінках порталу «X-Sport».

Отже, серед жінок у Пхьончхані змагатимуться Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта Семеренко, Валя Семеренко, Анастасія Меркушина та Ірина Варвинець, а серед чоловіків – Сергій Семенов, Артем Прима, Дмитро Підручний, Володимир Семаков, Руслан Ткаленко.

«У нас така квота: шість і п’ять, – наголосив Колупаєв. – Склад може змінюватися. У нас квота не іменна, а квота за кількістю. Так що, якщо хтось захворіє, то ми можемо поміняти. На сьогоднішній день, такий склад».

В свою чергу, Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов на брифінгу оприлюднив інформацію про 21 ліцензію, які виборола Україна для участі у «білій» Олімпіаді-2018.

«Станом на 17 січня вже маємо 21 офіційно підтверджену ліцензію», – зазначив Ігор Жданов. Як інформує прес-служба Міністерства, на Олімпіаді у Південній Кореї Україна гарантовано буде представлена у таких видах спорту як: біатлон, чоловіки та жінки – 11 ліцензій, санний спорт, чоловіки та жінки – п’ять ліцензій, фігурне катання, чоловіки та жінки – чотири ліцензії, а також одна ліцензія в чоловічому скелетоні.

«Специфіка ліцензійного відбіру така, що він триватиме аж до самого початку Олімпіади. У нас є надії, що матимемо ліцензії у фристайлі – у Олексадра Абраменка; на лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, лижному двоборстві. Розраховуємо, що ще 10-15 українських спортсменів поїдуть на Олімпіаду», – висловив сподівання Ігор Жданов.

Додамо, що окрім трьох біатлоністів, на Олімпіаді у Пхьончхані виступатимуть ще двоє саночників із Тернопілля. Це Андрій Мандзій та Олександр Оболончик. Так, Андрій Мандзій змагатиметься в одномісних санях, а Олександр Оболончик – у двомісних санях разом із львів’янином Романом Захарківим.

До речі, Зимові Олімпійські Ігри в Пхьончхані (Південна Корея) стануть сьомими для спортсменів незалежної України. Відбуватимуться вони у з 9 до 25 лютого.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Від admin