«Мені приємно, що у нас склалася вже добра традиція – проводити Святвечори з військовослужбовцями. І цього року як Різдво, так і Водохреща представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування відзначають з українською армією». Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час Святої вечері у Тернопільській артилерійській бригаді, – інформує прес-служба ОДА.

«6 січня я мав можливість побувати на Святвечорі з солдатами Чортківської військової частини. Але найважливіше, що ми сьогодні молитовно перебуваємо з нашими 250 тисячами солдатів, котрі захищають територіальну цілісність нашої держави», – наголосив голова ОДА.

rizdvo-soldaty-19-01-2018-5

Степан Барна підкреслив, що йому приємно, що традиції військової служби, які ще кілька років тому на Тернопіллі були забуті, знову відроджуються. «Ми відновили Тернопільську артилерійську бригаду, Національну гвардію, військові з’єднання в Чорткові, Теребовлі, Бережанах, і це є найкращим прикладом відродження української армії. А той героїзм, котрий проявляє сьогодні на східних рубежах артилерійська бригада, – аж гримить у Москві. Я дякую Вам за цю роботу, яку ви робите, захищаючи нашу державу. Окремо хочу подякувати контрактникам, строковикам, що не уникаєте, а прийняли для себе вольове рішення – служити у Збройних силах України. І я впевнений, що ми відродимо українську армію, відродимо нашу державу, повернемо українські землі, бо вогонь запеклих не пече!», – акцентував Степан Барна.

rizdvo-soldaty-19-01-2018-2

Разом із головою ОДА в артилерійській бригаді повечеряли з військовослужбовцями й секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада, голова Тернопільської РДА Олександр Похлий та начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей.

rizdvo-soldaty-19-01-2018-3

Крім того, очільник Тернопільщини, разом із секретарем Тернопільської міської ради, побували на Святвечорі й у військовій частині Національної гвардії України, куди також приїхали побажати солдатам легкої служби, сили та мужності голови Лановецької РДА Юліан Сірант та Підволочиської РДА Борис Онищук.

rizdvo-soldaty-19-01-2018-1

Нагадаємо, 6 січня голова ОДА був на святій вечері зі військовослужбовцями Чортківської військової частини, його заступники Юрій Юрик – у Тернопільській артилерійській бригаді, Ігор Вонс – у Нацгвардії та Олег Валов – у Бережанській військовій частині.

 

rizdvo-soldaty-19-01-2018-4

Від admin