У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості у пошуках роботи у січні – грудні 2017 року перебували на обліку 191 демобілізований військовослужбовець, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, що проживають в м. Тернополі, з них мали статус безробітного та отримували допомогу по безробіттю 161 особа.

З початку року 40 осіб працевлаштовані, в тому числі 7 військовослужбовців працевлаштовані з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску та 2 учасники АТО отримали одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності, 15 – направлені на підвищення кваліфікації.

За станом на 01 січня 2018 року на обліку у центрі зайнятості перебуває 76 військовослужбовців – учасників АТО, з них мають статус безробітного 51 особа та отримують виплати по безробіттю – 42 безробітних, які брали участь у проведенні антитерористичної операції та потребують соціального захисту, що проживають в м. Тернополі. Проводиться відповідна робота щодо сприяння їм у підборі підходящої роботи. Значна частина військовослужбовців на даний час проходить реабілітацію після звільнення з лав ЗСУ, що унеможливлює прискорення їх працевлаштування.

Від admin