У мережі з’явився тизер українського фантастичного сімейного фільму про пригоди хлопчика і пса-супергероя – «Фокстер & Макс». Головні ролі у фільмі виконали дванадцятирічні діти з Тернополя – Богдан Козій та Віталія Турчин. У широкий прокат картина вийде восени 2018 року, пише ЗЗ.

Режисером фільму виступає Анатолій Матешко, який відомий українцям завдяки картинам «День народження Буржуя», «Трубач» та інші.

За сюжетом, школяр Макс знаходить балончик з нано-фарбами, і малює графіті собаки. Несподівано, намальоване хлопцем графіті оживає і перетворюється в собаку-наноробота з суперможливостями. Про це дізнається небезпечний злочинець, який починає за ними полювати. Крім безлічі девайсів, шпигунських гаджетів і балакучих надсучасних роботів, в кадрі покажуть улюблені і знайомі місця Києва, зазвучить сучасна українська музика. Картина не дасть глядачеві занудьгувати – тут і перегони на автостраді, і захоплюючих погоні з елементами паркуру, і екстремальні сцени на даху багатоповерхівки.

«Це кіно про дружбу, перш за все. Головні герої – хлопчик Макс і його нанотехнологічних робот Фокстер, який може перетворюватися на справжню собаку. У фільмі буде багато елементів екшену, а також драми і комедії», – кажуть продюсери фільму.

«Наша історія про те, як хлопчик випадково “приручає” штучний інтелект, і навколо нього починається справжня пригодницька колотнеча», – ділиться режисер Анатолій Матешко.

Виробництвом фільму «Фокстер & Макс» займається кінокомпанія «Prоnto Film», продюсери стрічки – Максим Асадчий та Катерина Копилова. Над сценарієм фільму працювали канадський сценарист Скотт Паризьен і Анастасія Матешко.

Фільм знятий на замовлення Держкіно. Бюджет стрічки становить понад 40 млн. гривень, 90% з яких були надані державою. Прокат фільму не обмежиться тільки України – як поділилися продюсери, вже є домовленості зі словацьким дистриб’ютором і ведуть переговори з чехами, поляками і болгарами.

Від admin