До Марійського духовного центру «Зарваниця» повертається копія ікони Зарваницької Матері Божої. Зустрічатимуть її 13 січня, о 20 годині перед собором. О 22:00 відбудеться літургія, яку очолить Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Усіх християн запрошують до Зарваниці на спільну молитву перед коронованою іконою Матері Божої, щоб просити у Бога благословення на Новий 2018 рік, – пише “Реально”.

Історія копії ікони особлива. В 1922 році її написав відомий художник Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, святиню зберігали в приватному помешканні у селі Зарваниця. За ці роки вона дуже зруйнувалась. Тож торік, після Всеукраїнської прощі в Зарваниці, ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували та доставили у Рим. А 15 жовтня 2017 року у Ватикані отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для ікони Матері Божої Зарваницької, що стало актом чергового визнання її у католицькому світі та підтвердженням чудодійної сили.

guda-ikona-koron-2018-1

Тоді вкотре на прохання Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відгукнувся підприємець та меценат, керівник компанії «Креатор-Буд» та засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда разом із дружиною Наталею. Подружжя взяло на себе витрати, які були пов’язані із перевезенням ікони до Ватикану. Подружжя Ігоря та Наталі Гуди було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесло літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

guda-ikona-koron-2018-2

Коронована ікона перебувала певний час у храмах Європи, де тисячі українських заробітчан могли приступити у молитві до святині із Зарваниці.

«Під час перебування на Святій Літургії у Ватикані нас з дружиною переповнювали емоції, це насправді неймовірне відчуття, яке я не можу передати словами. Долучатись до таких подій – дуже відповідально та хвилююче», – розповідав тоді Ігор Гуда.

Меценат вважає, що урочисте повернення ікони на Тернопільщину, – це добрий початок року.

«Коронована ікона, яка побувала в містах Італії та інших країн Європи, об’єднала українців, які зараз не можуть бути на рідній землі. Ікона об’єднає всіх у молитві, у якій ми проситимемо благословення на 2018 рік», – зазначає Ігор Гуда.

Нагадаємо, минулого року за підтримки благодійного фонду Ігоря Гуди «Твори добро» Нерукотворний образ Спаса з Едеси перебував у Тернополі та в Марійському духовному центрі Зарваниця. Унікальну християнську святиню побачили сотні тисяч вірян.

Від admin