Проведення свята Хрещення Господнього обговорили на засіданні організаційного комітету, яке провів заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. Урочистості традиційно відбудуться на набережній Тернопільського ставу 19 січня, – інформує прес-служба ОДА.

Як стало відомо під час засідання оргкомітету, після служби Божої в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, віряни та духовенство вирушать до хреста, встановленого на честь Хрещення України у парку Шевченка. Рух процесії розпочнеться орієнтовно об 11 годині 40 хвилин. Урочисте освячення води відбудеться о 12 годині.

yuryk-narada-11-01-2017-1

«Вже традиційно, з 2008 року, у Тернополі ми проводимо міжконфесійне водосвяття. Це унікально, бо освячують воду представники різних церков одночасно. Таке дійство в нас проходить двічі на рік – з нагоди свята Водохреща та Хрещення Русі. Водночас, традиція має важливе значення для утвердження міжконфесійної згоди та порозуміння в Тернопільській області», – зазначив начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей облдержадміністрації Ігор Кульчицький.

yuryk-narada-11-01-2017-2

Після Богослужіння тернополяни та гості міста зможуть набрати освяченої води.

Від admin