FB_IMG_1515595049427Різдвяна свічечка” – традиційна пластова акція, що була започаткова діаспорою у 1950 році. Пластуни по цілому світу духовно об’єднувались, запаливши символічну “свічечку” в той же час, коли в Україні сходила перша зірка і починався Святвечір.

Цього року захід зібрав десятки і сотні любителів українських звичаїв. Розпочали вечір з урочистого внесення Вифлеємського вогню.

Традиційно від пластового вогню запалюють три свічки. Першу – “за всіх тих, які відійшли від нас та загинули за кращу долю України”. Другу – “за всіх українців в Україні та розкинених по цілому світу”. Третю – “за всіх пластунів і пластунок світу”.

FB_IMG_1515595043152

Після урочистого запалення вогників,  на учасників чекав яскравий концерт. Традиційно курені ПЛАСТу змагаються у мистецтві вертепу. Святкова феєрія переростає у справжній “батл” колективів: на “Різдвяній свічечці” учасники борються за номінації “Найкращий актор”, “Найкраща актриса” і Найкращий костюм”.

А після усіх “різдвяних баталій”  на учасників чекав ярмарок смакоти: тут тобі і пампушки, і узвар, і варенички.

Не обійшли увагою і іншу колоритну традицію – створення шопок. Гості заходу могли віддати свій голос за найкрасивішу вифлеємську стайню.

FB_IMG_1515595346389

Учасники радо поділилися своїм святковим настроєм з теонополянами. Атмосфера тепла та щастя заполонила серця гостей “Різдвяної свічечки”.

До слова, такий захід пластуни Файного організовують уже близько десяти років поспіль.

 

Від admin