Жителі Тернопілля тепер можуть купувати більше «Доступних ліків», адже уряд розирив  перелік медикаментів, які входять до цієї програми. Так, Уряд ухвалив рішення про розширення програми «Доступні ліки», за якою  можна.

У 2018 році, згідно з програмою «Доступні ліки» за рецептом в аптеці безкоштовно або з незначною доплатою можна буде також отримати не лише препарати від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми, а також препарати, у яких є  2 діючі речовини (МНН) для лікування серцево-судинних захворювань та діабету ІІ типу: «Лозартан» та «Глібенкламід». Фінансування програми збільшили до 1 млрд.грн.

Крім того, уряд вніс зміни в законодавство, що дадуть можливість під час формування переліку препаратів, які включаються до програми, збільшити кількість безкоштовних ліків щонайменше на 10 препаратів. Це означає, що ціни понад 40 препаратів з програми «Доступні ліки» держава відшкодовуватиме 100%-во.

Уже з липня 2018 року до програми “Доступні ліки” внесуть медикаменти, необхідні людям, які  перенесли трансплантацію, зараз таких громадян в Україні майже 2 тисячі.

Від admin