Теребовлянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ст.366-1 КК України  (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)  стосовно  депутата однієї з сільських  рад  Теребовлянського району.

Встановлено, що депутат сільради, будучи суб’єктом декларування, маючи всі необхідні умови та технічні можливості,  умисно не подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій органів місцевого самоврядування за 2016 рік,  шляхом заповнення такої на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Розслідування завершено.

Довідково: санкція  статті інкримінованого злочину  передбачає покарання у виді  штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Від admin