Шкільні знання випускники шкіл зможуть перевірити у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Зареєструватися для участі можна буде з 9 січня 2018 року. Триватиме реєстрація до 31 січня, – йдеться у наказі Українського центру оцінювання якості освіти.

Завдання у пробному ЗНО відповідатимуть програмам зовнішнього оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, а процедура проведення є наближеною до процедури проведення основного ЗНО.

Участь – платна. Вартість одного тестування для одного учасника кожний регіональний центр оцінювання якості освіти визначатиме окремо.

Зареєструватись для участі у пробних ЗНО можна на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 24 березня. Із запропонованих предметів за вибором : історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької або французької мов – 31 березня.

Тести з біології, географії, історії України, математики, фізики і хімії, з урахуванням реєстраційних даних учасників, можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Реєстрація для проходження пробного тестування не є реєстрацією для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. А його результати не зараховуватимуть як оцінку за державну підсумкову атестацію та не використовуватимуть для участі у конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів. Повідомляє управління освіти і науки Тернопільської ОДА.

Від admin