Українська влада планує прийняти новий Трудовий кодекс. Згідно з оновленою редакцією, яка надійшла в Раду після других правок, значно збільшився перелік причин для звільнення.

Тепер можуть звільнити у зв’язку з незадовільним станом здоров’я, втратою працездатності та розголошенням комерційної таємниці.

Саме розширений список причин для звільнення викликав питання в експертному середовищі. Так, лідер всеукраїнської незалежної профспілки «Захист праці» Олег Верник пояснює, що з прийняттям такого кодексу працівники стануть більш незахищеними.

Експерт пояснює, що додалася ще така причина для звільнення, як розголошення комерційної таємниці. Що таке комерційна таємниця, буде прописуватися в трудовому договорі.

«Тобто впише роботодавець, що секретом вважається розмір заробітної плати. І якщо працівник дружині своїй або дітям розповість, що ось така в мене зарплата, а дружина піде і подругам поскаржиться, що в чоловіка маленька зарплата, – все, пішло розголошення таємниці і є підстави для звільнення», – наводить приклад Олег Верник.

Від admin