Науковий експеримент за участю 42 людей дозволив вченим зробити певні висновки щодо зв’язку між недосипанням і алкоголізмом. Експеримент був здійснений на базі Єльського університету.

Для участі у випробуваннях вченими були відібрані добровольці, які протягом місяця, що передував проекту, регулярно вживали велику кількість спиртних напоїв. Фахівці вирішили з’ясувати, наскільки добре сплять їх випробовувані. Крім цього фіксувався весь випитий людьми алкоголь.

У процесі дослідження, за словами його авторів, стало очевидним те, що коротка тривалість сну підвищує ймовірність того, що згодом людиною буде випито істотну кількість алкогольних напоїв. В той же час вони виявили, що зловживають спиртним люди часто мають звичку засинати пізно, а після пробудження —довго перебувати в ліжку, не в силах встати з ліжка.

Автори проекту вважають, що дії, спрямовані на поліпшення якості сну, можуть стати ефективним заходом профілактики зловживання алкоголем, — пише Доба з посиланням на ukrhealth.

Зауважимо, раніше канадські вчені робили висновок, що нестача сну призводить до зниження розумової активності, а австралійські — що такий дефіцит підвищує ризик виникнення діабету і ожиріння.

Джерело: TeNews 

Від admin