Під час проведення операції «Акциз-2017» у Тернополі податківці знайшли та вилучили 2 тисячі 420 літрів спирту. Реалізовували його на території одного із підприємств обласного центру.

Речовина знаходилась у пластикових ємкостях синього кольору. Орієнтовний об’єм кожного контейнеру – 220 літрів. Спирт перевантажували з одного автомобіля на інший. Товарно-супровідні документи на вантаж у водія, який здійснював його перевезення, були відсутні. Орієнтовна вартість вилученої знахідки – 605  тисяч гривень.

Законодавством встановлено, що виробництво та реалізацію спирту можуть здійснювати лише державні підприємства. Транспортувати ж можна з відома органу Державної фіскальної служби та за наявності належним чином оформлених документів на перевезення.

Нагадаємо, підрозділами податкової міліції Тернопільської області проводяться  заходи з протидії тіньовому виробництву та обігу підакцизних товарів. З початку року з незаконного обігу вилучили 22,9 тисяч літрів спирту. Повідомляє Тернопільська ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області.

Від admin