Подарунки до Дня Святого Миколая для тернопільських військових, які в ці дні несуть службу на передовій, уже доставлені на Схід України. У благодійній акції, яку ініціював міський голова Тернополя Сергій Надал, взяли участь громадські та релігійні об’єднання, а також небайдужі тернополяни. Спільними зусиллями вдалося зібрати понад 4 тонни необхідних речей.

Благодійна акція «Подарунок для солдата на Миколая» тривала з 16 листопада до 6 грудня. Співорганізаторами заходу стали представники ГО «Схід та Захід єдині», «Тернопільської міської організації ветеранів АТО» та благодійного фонду «Карітас».

nadal-soldaty-myk-12-2017-2

Майже впродовж місяця тернополяни зносили у пункт збору, який розташували у приміщенні Тернопільського центру професійно-технічної освіти, все, що може знадобитися на фронті. Зібрали і продукти, і предмети одягу, і засоби гігієни, невелику побутову техніку. Безумовно, особливо приємними до свята для військових будуть смаколики, виготовлені тернопільськими господинями, та вітальні листівки від маленьких жителів нашого міста.

Передача подарунків відбулась 6 грудня, а наступного дня пакунки вже вирушили на Східну Україну. Окрім тернопільських бійців, вітальні подарунки від тернополян отримають і діти з прифронтової зони.

Очільник Тернополя Сергій Надал подякував вчителям шкіл, вихователям дитячих садочків, школярам, студентам та усім небайдужим тернополянам, які долучилися до акції «Подарунок для солдата на Миколая». Окремо від відзначив вагомий внесок організацій та волонтерів, які взяли на себе завдання забезпечити безпосередню доставку зібраних речей на місця дислокації військових.

nadal-soldaty-myk-12-2017-1

«Я дякую кожному тернополянину, який знайшов можливість та час долучитися до цієї благородної справи. Сьогодні забезпечення української армії безумовно значно краще, ніж у перші місяці війни. Але так чи інакше, наші бійці потребують додаткової підтримки з тилу. Тому і продукти, і медикаменти, і речі першої необхідності не будуть зайвими на передовій. Але при цьому дуже важливо передати туди, на Схід, хоч трохи домашнього затишку та душевного тепла», – зазначив Сергій Надал.

Він також закликав тернополян у різдвяно-новорічні дні згадати у своїх молитвах українських захисників та чітко усвідомлювати, що мирне й безтурботне святкування у Тернополі є можливим тільки тому, що на передовій наші військові несуть службу та не дають окупантам просунутися вглиб країни.

Сергій Надал підкреслив, що акція «Подарунок для солдата на Миколая» є особливою, адже вкотре довела унікальну здатність української нації до об’єднання у критичних ситуаціях. Вона також підтвердила благородність тернополян, їх вміння бути вдячними українським захисникам.

«Ця акція об’єднала кожного, хто долучився, з тими, хто на передовій: думкою, подякою, молитвою за їхнє повернення. Але дуже важливо, проявляти таку людську підтримку та християнську турботу не лише на свята. Адже війна триває довше, ніж будь-хто із нас міг собі уявити. До самого останнього її дня, до остаточної перемоги ми повинні допомагати нашим бійцям», – підкреслив міський голова Тернополя.

Сергій Надал нагадав, що впродовж усього року міська рада дбала, щоб потреби військових, з якими вони зверталися, були забезпечені у максимально можливій мірі. Також, як відомо, Тернопіль активно сприяє зміцненню обороноздатності Держави, дбає і про соціальний захист учасників АТО. Цьогоріч одноразова виплата з міського бюджету особам, які вступають на контрактну службу до Збройних сил України, збільшилася до 15 тисяч грн.

 

Від admin