Приймаюча сім’я (або host family) – це поширена у світі практика, яка направлена на культурний обмін. Можливість Host Family дозволяє прийняти у себе вдома волонтера з будь-якої країни світу, який братиме участь у соціальних, культурних, екологічних чи освітніх проектах в Тернополі впродовж одного-двох тижнів. Водночас, це чудова можливість попрактикувати англійську, показати справжню українську гостинність та дізнатись багато нового про традиції іншої країни.

Для родини приїзд іноземця може стати поворотним моментом, адже вони впускають до себе в дім представника іншої культури. Проте, із досвіду учасників, саме такі моменти є найкращою можливістю представити всі цінності української спадщини, а також створити друга з іншого куточка світу.

host-family

Своїми враженнями про таку можливість поділилася і тернополянка Ірина Григорчук, яка минулого літа прийняла волонтера з Італії:

«Цього літа я вперше відвідаю Італію. Чому Італію? Бо рівно рік тому одна італійка вирішила вперше відвідати Україну. Ви запитаєте, до чого я веду. Все просто – адже все у цьому світі повертається нам бумерангом. Я взяла участь у програмі Host Family і отримала не лише класну сусідку на тиждень, а й близьку подругу на все життя».

Від admin