Під час засідання бізнес-платформи «Діалог заради інституційної підтримки МСБ з питань експорту» відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю обласної державної адміністрації з Громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій». Відбудеться захід у п’ятницю, 8 грудня, в готелі «Авалон», що на проспекті Степана Бандери, 2 у Тернополі.

Зокрема, як повідомляють в департаменті економічного розвитку і торгівлі Тернопільської облдержадміністрації, бізнес-платформу організовують на виконання Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Тернопільської області на 2016-2020 роки та обласної програми розвитку малого та середнього бізнесу на 2017-2018 роки, в рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (м. Київ) за фінансової підтримки ЄС.

Під час засідання обговорять зміни в законодавстві стосовно експорту українських товарів до країн ЄС: питання пов’язані з видачею сертифікатів із перевезення товарів форми EUR.1 і надання українським підприємствам статусу уповноваженого експортера. Також піднімуть проблемні питання, що виникають при реалізації Порядку інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «Єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації, затвердженого постановою КМУ від 25.05.2016 № 364. І ключовим моментом бізнес-платформи буде підписання Меморандуму про співпрацю обласної державної адміністрації з Громадською організацією «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» з метою підготовки та реалізації спільних заходів, досліджень з питань економічного розвитку Тернопільщини та спрощення процедур торгівлі.

Від admin