Що може бути простішим та традиційнішим продуктом, ніж картопля. Ми її усі чудово знаємо, бачили мільйон разів і звичайно куштували у найрізноманітнішому вигляді – і варену, і смажену, і печену, і в поєднанні з різними овочами у перших та других стравах. Правда, сирою її не погризеш – смак, скажемо так, специфічний.

Але в цьому і полягає відмінність цього овоча від капусти чи помідорів з огірками, – картоплю треба готувати! Разом із тим, вважається, що коли вдома є картопля, значить, стовідсотково є що їсти. І це справді так, бо до цього продукту в Україні здавна звикли – і вирощувати, і збирати, і споживати.

 

Традиційно картопля яка? Правильно – жовтувато-біла всередині, із коричневою шкірочкою. А червоно-фіолетову картоплю ви бачили? Виявляється зараз і така вже є, причому, не лише така! Візьмемо для прикладу сорт картоплі «Крістіна» голландської селекції . Саме вона і є такою – яскравою, красивою, неординарною, фіолетовою! Хоча строго і серйозно визначення для цього сорту звучить так: «має естетично красиві бульби з відмінним зовнішнім виглядом».

a_Kartofil_Kristina_na_pole11

Й справді, «Крістіна» – дуже ефектна картопля, відмінна від інших, незвичайного темно-червоного кольору, добре виглядає як у домашніх умовах, тобто, на столі, так і на прилавку магазина. Відрізняється дуже високою врожайністю і прекрасними смаковими якостями. І, до речі, за яскраво фіолетової шкірки, колір м’якоті у неї білий. Сорт добре зберігається, тобто, з розрахунку на тривалий період. Відноситься до ранньої картоплі. «Крістіна» – стійка до різних захворювань бульб, таких як ризоктоніоз і парша звичайна.

Ще неординарнішою є картопля голландської селекції із вельми провокуючою назвою  «Бікіні». Глянувши на ці красиві бульби, на червоно-фіолетовому «тілі» яких проглядаються біло-жовті плямки, так і хочеться їх придбати. Більше того, – скуштувати!!! А якщо вникнути у назву «Бікіні», розглядаючи при цьому ці строкаті бараболинки, виникають асоціації з пляжем, спекотним сонцем та шкірою, яка до червоного кольору обгоріла під палючими променям, і білими залишилися лише ті місця, які були прикриті… бікіні. Якось так, далі самі собі придумуйте цю історію…

Bikini

Але якщо говорити про цей чудовий сорт серйозно, то треба підкреслити, що «Бікіні» – ранній сорт картоплі з вирівняними круглими бульбами, з неглибокими вічками. А так звані «плямочки від бікіні», які ми собі щойно уявили, офіційно фахівці визначають як «жовту плямистість на червоній шкірці». М’якоть у “Бікіні” жовтого кольору, має великий вміст сухих речовин.

Сорт картоплі придатний для миття та пакування. На прилавках магазинів «Бікіні» завжди приверне на себе увагу і викличе бажання скуштувати таку надзвичайну картоплю. Має прекрасні смакові якості, завдяки яким можна використати її для приготування багатьох страв.

Замовити фіолетово-червону та фіолетово-плямисту картоплю «Крістіна» та «Бікіні» можна в Інтернет-магазині «Урожай».

Від admin