Чималі кошти втратили двоє жилетів Тернопільщини. Краяни мали на меті виручити трохи готівки, а як результат втратили наявні на банківському рахунку.
Житель Теребовлянського району розмітив оголошення про продаж дискового підгортача на інтернет – сайті «OLX». Згодом до нього зателефонував псевдопокупець, та під приводом купівлі товару, дізнався всі необхідні дані, аби провернути шахрайську схему. 43-річний чоловік зрозумів, що його ошукали, коли прийшло сповіщення про зняття 17 000 гривень.

Не залишили осторонь аферисти і мешканку Збаража. Жінка потерпіла за аналогічною схемою. Краянка продавала дитячу коляску, а номер банківської картки одразу вказала в оголошенні. Як наслідок, вона втратила 12 000 гривень

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці наголошують не вірити невідомим додзвонювачам, завжди перевіряти інформацію, яку повідомляють сторонні особи.

Найбільше шахрайств трапляється на інтернет-сайтах. Аферисти шукають оголошення про продаж або купівлю товару та придумують схему, як дізнатися інформацію про власників електронних гаманців.

Саме через свою безпечність жителі Тернопілля потрапляють на гачок шахраїв і втрачають власні заощадження.

Якщо ж ви все ж таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

Від admin