Парубки були однокласниками. Один почав ображати іншого, через що сталася бійка. Один з них отримав травми голови.

Як це сталося минулого року під час занять у школі допризовної підготовки в Тернополі, передає gazeta1. На перерві такий собі Андрій М. обізвав Мішеля А., той за словом у кишеню не поліз і гостро відповів, а потім, не стримавшись, вдарив свого кривдника. Хлопці зчепилися, проте однокласники розборонили юнаків, і Мішель утік додому, але дорогою вирішив повернутись і помститись.

Зважаючи на реакцію підлітка, Андрій уже не раз устиг залити йому сала за комір. Річ у тім, що мати Мішеля (вже саме ім’я говорить чимало) дівчиною потрапили до однієї африканської країни. Там білошкіра європейка вийшла заміж, відтак незабаром на світ з’явився смуглявий хлопчик. Згодом жінка з сином повернулися на Батьківщину, в Україну. І все б нічого, та чогось серед однокласників саме Андрія найбільше дратував високий темношкірий юнак. І згадана бійка, на жаль, була не першою і не останньою.

Отож Мішель дочекався, коли його ворог після занять вийде зі школи. Як завжди, тільки-но Андрій його побачив, як вкотре почав дражнити й ображати. Розгніваний хлопчина підбіг до нього і почав бити кулаками, аж поки його не відтягнули однокласники.

У результаті Андрій М. отримав струс головного мозку та закритий перелом руки. Говорячи юридичною мовою, отримав легкі та середньої тяжкості тілесні ушкодження, що спричинили тривалий розлад здоров’я, а це вже не жарти. За даним фактом проти темношкірого юнака поліція порушила кримінальне провадження, а нещодавно справу розглянув Тернопільський міськрайонний суд. Мішель А. свою вину визнав частково, просив не відправляти його за грати, а звільнити від покарання на підставі закону “Про амністію в 2016 р.”, оскільки на момент вчинення злочину він був неповнолітнім, повідомили у прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.

Суд пішов назустріч юнакові: оскільки його вчинки Кримінальним кодексом кваліфікуються як злочини невеликої і середньої тяжкості, засудив Мішеля до півтора року позбавлення волі, а на підставі закону «Про амністію» звільнив від покарання. Водночас суд зобов’язав законного представника Мішеля А. – його матір сплатити потерпілому 20 тис. грн. моральних і майже 3 тис. грн матеріальних збитків.

Від admin