Шахраї збирають особисті дані дітей у батьків, нібито, для того, щоб обмінятися подарунками. Відтак розпитують  адресу проживання, вподобання і вік дітей… А вся сіль флешмобу у тому, що ви висилаєте подарунок, а натомість отримаєте 7! На перший погляд,  невинний «Різдвяний флешмоб» може обернутися великою трагедією. У поліції застерігають не вестися на вудочку шахраїв.

Якщо хочете порадувати дитину, самі купіть їй подарунок. Користі від цього буде значно більше, ніж від того, що ви поділитеся даними дитини з незнайомими людьми, зазначають у поліції. Піраміда – це система, за якої прибуток отримує тільки організатор і перші учасники за рахунок інших. На пострадянському просторі піраміда отримала популярність завдяки створеній Сергієм Мавроді фінансовій системі МММ. Учасники МММ у результаті втратили мільярди рублів, –  повідомляють у спільноті Політичний Збараж.

«У цьому Різдвяному флешмобі не можна виявити конкретного організатора, який міг би нажитися за чужий рахунок, проте ця акція особливо небезпечна, оскільки ви не знаєте, в чиї руки потраплять дані ваших дітей і з якою метою вони будуть використані», — попереджають у поліції.

 

Від admin