З початком опалювального сезону в тернополян виникає ряд запитань пов’язаних з теплопостачанням: куди звертатись, коли холодні батареї, в квартирі холодно, хто повинен і як провести перевірку щодо надання послуг?

Коли в квартирі не зовсім тепло або взагалі холодно, тоді власник квартири повинен повідомити про даний факт теплопостачальне підприємство по телефону або написати заяву. Адреси та номера телефонів вказані в договорі про надання послуги, – коментує менеджер з адміністративної роботи та зв’язків з громадськістю КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Олександр Лазарчук.

– Також звертаю Вашу увагу на те, що необхідно повідомити про ситуацію що виникла ЖЕК, ОСББ, тому що, причина відсутності тепла можлива через несправність внутрішньо-будинкової системи опалення, за справність якої несуть відповідальність дані підприємства. Згідно законодавства, теплопостачальне підприємство подає тепло до житлових будинків.

Після отримання та реєстрації заяви, повідомлення, у встановлений договором термін представник теплопостачального підприємства проводить встановлення факту неналежного надання або ненадання послуг, встановлює точний час та дату відсутності тепла, – пояснює Олександр Лазарчук.

У разі незгоди з результатами перевірки надання послуг призначається час і дата повторної перевірки, для проведення якої запрошується представники об’єднання споживачів, теплопостачального підприємства та споживач. За результатами повторної перевірки складається акт про неналежне надання або ненадання послуг, який підписується споживачем (його представником), представником теплопостачального підприємства, представником об’єднання споживачів.

За результатами перевірки складається акт-претензія про неналежне надання або ненадання послуг, який підписується споживачем та представником теплопостачального підприємства. Акт-претензія складається у двох примірниках по одному для споживача та теплопостачального підприємства.

Акт-претензія реєструється у журналі реєстрації актів-претензій. Теплопостачальне підприємство зобов’язане розглянути такий акт-претензію і повідомити протягом трьох робочих днів споживача про її задоволення або про відмову у задоволенні з обґрунтуванням причини такої відмови, наголошує Олександр Лазарчук.

Від admin