В маршрутці у молодої дівчини викрали дорогий мобільний телефон, за який її батьки ще не виплатили кредит. В дівчини вкрали Samsung Galaxy A7 з кишені пуховика, коли вона саме виходила з маршрутки №19.

Дівчина в сльозах прибігла до міськвідділу поліції.

– Їхала в не дуже переповненій 19-й маршрутці, стояла біля дверей, – каже тернополянка Юлія. – Виходжу біля “зеленої церкви”, і розумію, що я не знаходжу телефону в кишені, а біля ніг лежить мій студентський. Лечу назад в маршрутку, кричу “Де мій телефон?”, всі мовчать. І тут я згадала, що після мене з маршрутки вийшов хлопець, і побіг до Кооперативного. Як він виглядав я не пам’ятаю.

Дівчина надіється, що телефон таки повернуть, бо він для неї є дуже цінним. Купили телефон у Тернополі, всі документи на нього є.

– Я розстроїлась не через втрату фото чи акаунтів в соцмережах. Просто це найдорожча матеріальна річ, яка в мене є, – продовжує дівчина. – Це подарунок мами, їй не легко на нього заробити. Він 10 тисяч гривень коштує, а мама ще кредит за нього не віддала. Вона трохи розстроїлась, але сказала, що це не кінець світу. А ще в голові не вкладається, чому так люди роблять? Хтось тяжко заробляє, а хтось просто краде.

В поліції кажуть, стосовно крадіжки телефонів до них звертаються ледь не кожного дня. Однаки шанси знайти телефон все ж є.

– Переважно телефони крадуть громадському транспорті, на ринках, в торгових центрах та в інших місцях скупчення людей, – повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Також часто телефони крадуть в школярів. Діти часто залишають телефони без нагляду, і в школу можуть зайти сторонні особи. Телефон відслідкують, як тільки його увімкнуть, навіть якщо замінять сімкарту. Однак його можуть розібрати на запчастини, або доправити в сусідні країни. Також ми часто знаходимо крадені телефони в ломбардах.

Джерело: 20 хвилин

Від admin