У Тернополі назріває нова проблема – студенти з Африки привозять із собою «транзитних» тарганів, яких практично неможливо вивести. Ці комахи виростають завдовжки 4 см, а їх знешкодження небезпечне для людей.

За словами директора обласного комунального об’єднання “Профілактичної дезінфекції” Ігоря Мяковського, тарганів-прусаків травлять газом і просто виїхати з квартири, де вони розмножуються – не вихід, адже газ може просочитися у сусідські помешкання, що несе за собою хімічні отруєння та різноманітні ускладнення для потерпілих, пишуть Тернополяни.

– Раніше наше місто про таку проблему навіть не знало, але з напливом студентів-іноземців ситуація загострилася, – каже Ігор Мяковський. – Ці таргани надзвичайно живучі і самостійно їх позбутися навіть не варто пробувати – для цього є фахівці.

Не менше проблем є і з гризунами та клопами. Випадків звернення тернополян з приводу їх виявлення та розмноження – сотні.  Для того, аби позбутися небезпечних комах та щурів спеціалісти радять не гаяти часу та звертатися до відповідних служб, які проводять дезінфекцію. Так, у Тернополі на вул. Опільського,6 діє обласне комунальне об’єднання «Профілактичної дезінфекції», тел.: 25-09-94; 25-39-60.

Від admin