У Тернополі з 15 листопада почне діяти система оплати за проїзд через “Картку тернополянина”. Загалом сьогодні майже 47 000 тернополян подали документи на виготовлення такої картки.

За словами експертів, тернополяни непільговики, які проживають чи працюють у місті, з «Файною картою» зможуть зберегти у своєму гаманці близько до 800 грн на рік. Адже для власників карти тернополянина ціна вартості проїзду залишиться базовою: 3 грн – в тролейбусі; 4 грн – в автобусі та маршрутному таксі.

У той же час, без картки за разову поїздку доведеться платити 4 і 5 грн відповідно.

Для студентів та учнів, з «Файною картою» проїзд у всіх видах транспорту буде дешевшим на 50% – лише по 2 грн. Крім того, молодь та юні тернополяни в майбутньому отримають цілу низку знижок у закладах, які часто відвідують.

Для пільгових категорій – пенсіонерів, учасників АТО, людей з інвалідністю тощо, витрати на виготовлення персональної карти тернополянина взяла на себе мерія – кошти на це виділено з міського бюджету. Тож, жодних витрат тернопільські пільговики не понесуть, а в подальшому також зможуть заощаджувати і користуватися різними знижками.

Переваги матимуть і користувачі 

«неперсоніфікованого» проїзного квитка тривалого користування (вартість – 20 грн на всі види транспорту; 15 грн – на проїзд тільки у тролейбусі – ред.)

Вартість проїзду для таких користувачів, знову ж таки буде базовою – 3 грн у тролейбусі та 4 грн в автобусі чи маршрутці.

При цьому таку неперсоніфіковану картку тернополянина можна передавати родичам чи друзям. Також по ній за зниженим тарифом можна буде оплатити поїздку кількох людей.

Від admin

Один коментар до “З 15 листопада у Тернополі запрацює “Картка тернополянина””
  1. Як вона може запрацювати, якщо картки нема, хто подав до 18 вересня той отримав напевне, а решту сказали в ЦНАПі невідомо коли будуть.

Коментарі закриті.