Напередодні Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, який традиційно в Україні відзначається 9 листопада, на Тернопільщині привітали всіх працівників цієї галузі. Кращим із них вручили державні нагороди, грамоти та подяки. Участь в урочистостях взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна та заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа, – інформує офіційний Інтернет-сайт ОДА.

«Я хотів би подякувати всім творчим працівникам у сфері культури, бо насправді згенерувати ідею набагато важче, ніж її реалізувати, – зазначив під час вітального слова Степан Барна. – Мені приємно, що сьогодні звання заслужених отримують люди, котрі своєю працею зробили все для того, щоб підняти мистецтво, культуру та наш край на якісно новий рівень. Я впевнений, що ця практика й надалі матиме продовження. А ви, як працівники культури, ще зробите багато справ для нашої області».

dsc_1738

У свою чергу, як зауважив начальник управління культури облдержадміністрації Григорій Шергей, рік, який минає, було проведено в праці та організовано багато фестивалів.

dsc_1773

«Ми охопили фестивальним рухом, організацією свят всю нашу область. Немає жодного району, який би не мав своєї родзинки. Утім, сам фестиваль – це не головне, важливе його наповнення. А наповнення створюється вашою щоденною працею, колективами, виконавцями, художниками, організаторами. Ті зрушення, які ми маємо в бібліотечній галузі також є дуже позитивними. І я вдячний, що є розуміння, що бібліотека має бути наповнена і в ній має бути комфортно. Адже бібліотека – це не приміщення, це книжка та працівник. Тому я бажаю, щоб наша галузь розвивалася, а ми від свята до свята організовували хороші заходи», – наголосив Григорій Шергей.

Урочистості з нагоди Дня працівників культури відбулись в приміщенні обласного театру актора і ляльки.

dsc_1752

Відтак, Указом Президента України від 24 серпня 2017 року про відзначення державними нагородами України з нагоди дня Незалежності звання «Заслужений майстер народної творчості України» Балус Тетяні, «Заслужений художник України» Дмітруху Миколі. Також Указом Президента України від 28 вересня 2017 року про відзначення державними нагородами з нагоди Дня працівників освіти присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України» Облещук Стефанії.

 

 

 

Від admin