Тернопіль славиться своїми парками та найбільшим озером у Європі, розташованим у центрі міста. Однак з повним правом його можна назвати і містом студентським, адже щороку здобувати освіту сюди приїжджають багато молодих людей, як з України, так і зі-за кордону. Люблять Тернопіль і туристи за можливість насолодитися його культурою та просто погуляти. Однією з його особливостей, є те, що тут проводяться різноманітні заходи для розвитку міста в цілому. Одним із таких проектів є SDG HACKATHON, який відбудеться 11-12 листопада в IT House. Організатором заходу є міжнародна волонтерська організація AIESEC.

Організатори провели опитування для потенційних учасників, які заповнили реєстраційну форму. Одним із них є Василь Кохан, студент ТНПУ. В своєму інтерв’ю він говорить про власні очікування від HACKATHON.

«Про захід я дізнався на «файному ІТ». Мене завжди цікавили такі події, але ніколи не мав можливості на них прийти. А тут з’явилася. Ось я і вирішив взяти участь. Очікую, що познайомлюсь з програмістами Тернополя, зарекомендую себе перед потенційними роботодавцями і весело проведу час). Я ІТ-шник і мене цікавлять такі події, організовані від AIESEC. Вони роблять багато корисного для розвитку нашого міста. Насправді, це заслуговує поваги.» Також Василь порекомендував усім людям, причетним до ІТ, також прийти на SDG HACKATHON і випробувати свої сили у написанні коду, завести нові знайомства і круто провести час, оскільки це є великою перспективою для власного розвитку.

Не залишився байдужим до заходу і Володимир Цаплан, також студент ТНТУ. Про свої очікування він говорить так: «Я почув про HACKATHON від товариша з університету. Мені розповіли, що тут можна буде отримати якийсь приз за найкращу програму і що можна буде попрацювати в команді. Чому саме HACKATHON? Дуже просто, я поки не знаю про жоден подібний проект.»

Насправді, саме з таких проектів починається історія. Своєю історією з нами поділився Юрій Громик, студент ТНТУ.

«У Facebook я побачив рекламу SDG HACKATHON, зацікавився, а також згодом дізнався, що декілька моїх друзів уже зареєструвалися на захід. Це стало стимулом для мене, оскільки я новачок і хочу дізнаватися щось нове про програмування від людей з досвідом. Більше того, – саме в той момент я сказав собі, що зможу. Тому захотів попробувати. Коли ти бачиш людей, котрі вже чогось досягли, то розумієш, що колись вони були такими, як ти. І тоді хочеться щось робити. Біографія таких людей примушує взяти себе в руки. А ще я очікую крутих менторів, цікавих завдань та знайомств.»

Однією з наших перших учасників, яка зареєструвалася на HACKATHON є Соломія. Ось якми були її відповіді на запитання «що стало стимулом для реєстрації на захід і що очікуєш від нього».

«Я довго думала про те, чи реєструватися. Насправді, просто треба було повірити в те, що я зможу розвиватися в своїй сфері. Насправді, я очікую від проекту корисного проведення часу. Звичайно, хочеться показати хороші знання та наполегливу працю в команді. Сподіваюся на знайомство з досвідченими людьми та подальше спілкування з ними.»

Отож, SDG HACKATHON – це не лише IT-захід. Це проект, який єднає людей. Можливо, твоя історія почнеться саме тут, і захід дасть тобі поштовх для подальшого розвитку в IT сфері, – звертаються до потенційних учасників організатори. Отже, долучайтеся до SDG HACKATHON і знайдіть для себе потрібні навички та корисний досвід.

11 листопада в IT House чекають на кожного студента, сферою якого є IT. Поспішайте, кількість місць обмежена.

 

Від admin