З 25 жовтня Кременець оголосили неблаголополучним щодо захворювання на сказ через випадок, який стався ще у вересні. В одному із місцевих дворів собака покусала господарку, коли та давала їй їсти. Про це жінка повідомила у відповідні служби – пише Медіатор.

7 вересня тварину помістили у карантин на 10 днів для спостереження. Спочатку у собаки не було жодних ознак захворювання. Проте, через тиждень ветеринар зафіксував у неї погіршення стану. 15 вересня собака загинула. Фахівці взяли зразки для дослідження та передали їх у Тернопіль. Рештки тварини – спалили.

– Виявити захворювання на сказ вдалося лише під час другого етапу дослідження, який тривав місяць. З 25 жовтня  у Кременці оголосили карантин. У місті проводять вакцинацію домашніх тварин. Жителька Кременця, яку покусала тварина, пройшла профілактичний курс лікування та знаходиться під амбулаторним наглядом лікарів. Стан жінки на сьогоднішній день – задовільний, жодних ознак захворювання немає, – повідомила журналістам інтернет-телебачення «МедіаТОР» головний спеціаліст відділу безпечності харчової продукції та ветеринарії управління Держспоживпродслужби у Кременецькому районі Валентина Кравчук.

Щороку у Кременецькому районі фіксують в середньому від 2 до 10 випадків сказу. Тому, зазначають фахівці, – це не є незвичайним явищем.

Від admin