2 листопада о 17:30 у Тернопільській обласній філармонії Леся Орляк – мама загиблого на Донбасі бійця – Олександра Орляка – вперше у Тернополі презентує художньо-документальну повість про події російсько-української війни 2014 року – «Ти зробив усе, що зміг».

Книга «Ти зробив усе, що зміг» – це дебют Лесі Орляк в літературі. Автор присвятила її світлій пам’яті сина, захисникам української держави в російсько-українській війні та всім, кому болить слово «війна».

У сюжеті переплелось усе: на противагу байдужості, зрадам, лицемірному патріотизму – готовність до самопожертви і безкорисна любов до Батьківщини.

Мету написання книги автор окреслила так: «Для мене дуже важливо, що я присвятила цю книгу своїй дитині. Писала не для того, щоб на публіку заявити про себе.  Я хотіла, щоб це був рухомий пам’ятник синові, який можна буде передавати по небайдужих руках. Може, хтось прочитає і задумається, що і від нього залежить, аби Україна відбулась як держава».

«На цих сторінках ти, читачу, не шукай бульварного екшену, не знайдеш і пафосних баталій. Не буде рік крові. Та й високої літератури чи навіть приземленої белетристики теж не очікуй. Це не роман, не оповідка, не мемуари, щоби, розважаючи себе, даремно гаяти час. Це – крик душі матері. Біль втрати, який їй не дає спокою…», – зазначається у передмові до книги, яку написав брат загиблого – Андрій.

Учасниками презентації будуть тернополяни, гості міста та люди, які є  персонажами книги.

Ведучий вечора – Олег Герман.

Від admin