Офіційно стартувала пенсійна реформа.  11 жовтня набув чинності відповідний закон, який 3 жовтня ухвалили нардепи, – пише МедіаТОР.

Згідно із документом, мінімальна пенсія зросла – тепер вона становить 1452 грн. Починаючи з жовтня місяця перерахунок буде здійснено для всіх пенсіонерів  за виключенням військовослужбовців.

– Всі перерахунки проведені в автоматичному режимі без особистого звернення пенсіонерів. Так розмір пенсій переглянуто для майже 283 тисяч пенсіонерів, а підвищення отримають понад 262 тисячі . При цьому, близько 163 тисяч осіб отримають до своєї пенсії щомісячно до 200 гривень . Також  понад 22 тисячі пенсіонерів отримають надбавку у розмірі від 500 до 1000 гривень, а ще для 20 тисяч людей пенсія зросте на понад 1000 гривень, – зауважив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області  Володимир Івахов.

Перерахунок пенсій здійснено в два етапи. Відтепер вона залежить від величини  заробітної плати і від тривалості страхового стажу.

Натомість не всі тернополяни розуміють систему перерахунку. Бідкаються, що грошей все рівно мало, хоча за плечима великий трудовий стаж.

Від admin