Тернопільські журналісти спровокували скандал, який може зашкодити спортивному іміджу Тернополя та вдарити по розвитку тернопільського спорту, зокрема, дитячого. Про це заявив президент громадської організації «Фундація зірок світового футболу «Діти+» Ярослав Нестерович у відповідь на звинувачення навколо спорудження у нашому місті соціально-спортивного центру «Вулична академія», – пише «Ternopil.te.ua», опублікувавши його інтерв’ю.

– Пане Ярославе, що викликало Ваше обурення?

– Нещодавно одна з тернопільських газет взяла у мене коментар щодо спорудження у нашому місті соціально-спортивного центру «Вулична академія». Я детально відповів на всі запитання. Зокрема, заявив, що нашу ідею підтримав гравець збірної України Роман Зозуля. Жодного слова не було сказано, що Роман причетний до фінансування чи зведення спортивного центру. Ми просили його організувати нам іміджеву підтримку у майбутньому, залучати до тренувань своїх колег зі збірної України.

І ось ця ж газета опублікувала, що «Роман Зозуля вимагає міську раду спростувати інформацію, що він причетний до будівництва «Вуличної академії».

По-перше, до чого тут міська рада? Адже мій коментар опублікувала ця ж сама газета. Сайт міської ради Тернополя лише передрукував мої слова з посиланням на першоджерело.

По-друге, тут мала місце журналістська маніпуляція. Зозулю, запитали, чи бере він участь саме у фінансуванні проекту і чи буде будувати у парку якусь будівлю. І зрозуміло, що він відповів «ні». Ще раз повторюю – він і не мав нічого будувати! Суть в тому, що представник організації «Фундація зірок світового футболу «Діти+» Вадим Муляр, який тривалий час проживає в Іспанії, зустрічався з Романом Зозулею і розповів йому про нашу програму. Зозуля відповів, що у нього разом із партнерами по збірній України Русланом Ротанем та Євгеном Коноплянкою є приклад впровадження успішного проекту дитячої спортивної школи у Дніпрі. Роману Зозулі сподобалась наша програма «Вуличної Академії», і він пообіцяв її підтримувати. Ось у чому суть!

По-третє, відомий у всьому світі футболіст погодився підтримати сучасний спортивний проект з розвитку дитячого спорту, а його запитують про фінансування будови. Звичайно, тепер буде дуже важко переконати Зозулю допомагати тернопільському спорту. Як й інших зірок українського та світового спорту. І це дуже прикро.

– Щоб розставити всі крапки над «і», розкажіть ще раз детально, що це за «Вулична академія»?

– Соціально-спортивний центр мав включати в себе ігровий майданчик зі штучним покриттям та трибуною, тренажерним майданчиком, допоміжними інфраструктурними приміщеннями (роздягальнями) та спортивним хостелом. На базі центру планувалось створення спортивного інтернату. Ми хотіли створити спортивний інтернат, об’єднаний двома видами спорту – футболом та гандболом. При цьому акцент мав робитися на дітях, які проживають у кризових родинах та сім’ях, що опинилися в складних життєвих умовах. Вони у хостелі мали проживати та харчуватися.

Наразі, в зв’язку з позицією частини тернопільських громадських діячів та активістів всі роботи призупинено до часу внесення змін до дозвільних документів.

Сподіваюся, що всі наші зусилля не будуть марні, і Тернопіль матиме сучасний спортивний центр для дитячого спорту.

Дякую за розмову.

Ілона Менгер

Від admin