У Тернополі розпочинається опалювальний сезон. Насамперед опалення увімкнуть на об’єктах соціальної сфери – в садочках, школах, лікарнях. За словами міського голови Сергія Надала, працівники КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» необхідні технічні роботи, щоб розпочати опалювальний сезон у цих закладах, вже провели, – пише «TeNews».

«З початку жовтня опалюються усі медичні заклади, де є стаціонар: лікарня швидкої допомоги, лікарні №2 та №3, дитяча лікарня, пологові будинки та приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги, де є автономне опалення», – зазначив очільник Тернополя.

Щодо термінів подачі тепла у приватні помешкання тернополян, – все залежить від даних синоптиків. Однак Сергій Надал підкреслив, що, якщо погода залишатиметься холодною, централізоване опалення оперативно ввімкнуть для усіх мешканців міста.

«Оскільки синоптики надають інформацію про значне потепління у найближчі декілька днів, аж до +18+19 °C, то рішення щодо подачі тепла до житлового фонду буде прийматися відповідно. Але хочу запевнити всіх: якщо погода залишиться холодною, опалення буде ввімкнене в усьому місті», – підкреслив мер Тернополя.

Нагадаємо, що, відповідно до законодавства України, рішення про початок опалювального сезону приймаються на місцевому рівні, коли температура на вулиці становить 8 градусів тепла більше трьох діб.

Також Сергій Надал подякував мешканцям міста, які ретельно розраховуються за комунальні послуги.

«Хочу подякувати всім тернополянам, які справно сплачують за комунальні послуги. Але поки що борг населення за опалення становить понад 34 мільйони гривень. Ефективна робота КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» залежить від того, як добре тернополяни сплачують за опалення», – стверджує міський голова.

Підсумовуючи тему початку опалювального сезону, Сергій Надал закликав мешканців активно долучатися до програми термомодернізації житлових будинків. Так, з 2015 року у Тернополі діє програма термомодернізації житлового фонду за умови співфінансування 70% з міського бюджету та 30% за кошти мешканців. Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, за час дії програми у місті утеплили 22 фасади будівель, проведено заміну вікон загального користування у 27 будинках, на двох об’єктах оновлено систему освітлення та замінено лампочки на енергоефективні.

Віра Сотник

Від admin