galyckyy-vidkryttia-01-10-2017-2…Осінь, теплі, ще повні сонцем дні, блискучі тернопільські каштани на бруківці, натхнення і музика… Саме на таких емоційних враженнях творив свою концертну програму «Перлини світової музики» колектив Муніципального Галицького камерного оркестру, відкриваючи свій 26 концертний сезон. Відбувся захід у залі Українського Дому «Перемога» минулої неділі, 1 жовтня, в Міжнародний День Музики.

galyckyy-vidkryttia-01-10-2017-4

Розпочавши програму музикою Вагнера, плавно перейшовши до Мендельсона з його симфонією «З Нового Світу», втішившись «Угорською рапсодією №2» Ліста, погрівшись у теплі «Італійської симфонії» Мендельсона та осяявшись промінням його «Фінгалової печери», впевнено промарширувавши під «Тріумфальний марш» Верді, артисти докладно зупинились на творчості Моцарта, запропонувавши слухачам і улюблену усіма романтичну сорокову симфонію, і яскраві фрагменти з опер «Дон Жуан» та «Весілля Фігаро», та Россіні з його операми «Сорока-крадійка» та «»Сивільський цирульник», з яких теж виконали найвідоміші фрагменти.

galyckyy-vidkryttia-01-10-2017-3

А на завершення програми художній керівник і диригент колективу, народний артист України Василь Феленчак підібрав увертюру-фантазію Чайковського «Ромео і Джульєтта», у якій вкотре нагадав присутнім про те, що проблеми батьків і дітей, мабуть, існують стільки, скільки існує людство, і стосунки в суспільстві завжди були непростими і такими й залишаються, і ще є любов, яка може багато чого змінити, зробити, подолати, але завжди зупиняється перед фатальністю таких речей, як життя та смерть… І в історії Ромео і Джульєтти, разом із висновками про вічність та безцінність любові, паралельно виникають розмірковування і про те, що батьки відповідальні за життя своїх дітей, а влада – за життя громадян. І диктат – чи з боку батьків, чи з боку влади, може призводити до непорозумінь, протиріч, катаклізмів і навіть смерті. Це однаковою мірою стосується стосунків і в сім’ї, і у державі. Тому є лише один спосіб, аби врятувати взаємини, родини, цілий світ. Це – любов. Лише любов надає життю змісту і нещастя перетворює на щастя. Лише завдяки любові ми зможемо подолати усі перешкоди, зробити людське життя найвищою цінністю і вірити у краще майбутнє для наших дітей.

galyckyy-vidkryttia-01-10-2017-2

Не обійшлося на концерті і без промов та квітів: з початком нового концертного сезону колектив оркестру привітав маестро Василь Феленчак та вручив кожному артисту вишукану червону троянду, букет квітів із побажаннями вдалого концертного сезону подарував маестро начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.

А на завершення звичайно були оплески, вітання, швидкий емоційним обмін враженнями від почутого та звичайно, традиційне спільне фото на пам’ять.

galyckyy-vidkryttia-01-10-2017-1

Від admin