Пропозиції стосовно внесення поправок до окремих показників проекту державного бюджету на 2018 рік обговорили народні депутати від Тернопілля з керівниками структурних підрозділів Тернопільської ОДА під час наради під головуванням очільника області Степана Барни. Головна мета запропонованого внесення можливих змін – фінансова підтримка реалізації в області окремих проектів у різних сферах життєдіяльності, – інформує прес-служба ОДА.

Зокрема, в рамках концептуальної програми боротьби з онкологією, розроблено проект на встановлення в обласному онкодиспансері лінійного прискорювача (медичного пристрою для променевої терапії).

pober-zastavnyy-2017-3

«Сьогодні жителі нашого краю, щоб пройти променеву терапію, повинні їхати до Рівного. Відтак, за рахунок впровадження цього проекту, Тернопільщина зможе перейняти на себе функцію регіонального лікувального центру Західної України», – зазначив Степан Барна. Крім цього, у медичній сфері області розроблені проекти, спрямовані на підтримку сімейної медицини, реформування первинного рівня медицини та створення госпітальних округів.

barna-vons-2017-4

Що стосується соціальної сфери, проект утеплення приміщення геріатричного пансіонату в селі Петрики Тернопільського району запропонував начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

В необхідності створення у місті Тернополі потужного ЦНАПу, що надаватиме близько 450 адміністративних послуг, переконує начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галина Воляник.

В свою чергу, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктор Кузяк просить підтримати проект великого спортивного комплексу на базі Тернопільського національного економічного університету.

juryk-taras-2017-1

Внести зміни до бюджету пропонує народний депутат Микола Люшняк, адже, необхідно передбачити кошти для будівництва школи у селі Космирин Бучацького району. Також, за його словами, за рахунок фінансів з держбюджету планується реставрація пам’ятки архітектури – Бучацької ратуші. Крім цього, на часі й проекти у сфері інфраструктури – будівництво об’їзних доріг, зокрема.

«Важливо розробити спільну стратегію напрацьованих пропозицій щодо реалізації проектів за рахунок коштів з державного бюджету. Також розглядається впровадження проектів на умовах співфінансування», – підсумував голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

juryk-yuri-2017-2

Від admin