У Тернополі триває впровадження «Соціальної карти тернополянина», яка дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги.

    1. Електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» розпочне діяти з 1 жовтня та призначена для використання у всіх видах міського пасажирського транспорту (автобус, тролейбус).
    2. Оформити картку можуть усі, хто прописані у Тернополі, проживають або працюють у місті (детальніша інформація про те, де оформити і які документи необхідно подати є тутhttp://rada.te.ua/novyny/60816.html):
    3. Безкоштовно отримують «Соціальну карту тернополянина» пільговики та пенсіонери. Хоча пільгові категорії та пенсіонери їздитимуть паралельно безкоштовно за посвідченнями до Нового року.
    4. Термін виготовлення карти – від 20 робочих днів.
    5. Термін дії карти – 5 років.
    6. Місць для поповнення балансу карт наразі є 19-ть. Їх можна знайти на сайті http://qoo.by/2Hfe

Для проїзду у громадському транспорті діятиме два види квитків: персоніфіковані (з вашою фотографією, з ПІП тощо) і непересоніфіковані (тобто звичайні електронні проїзні квитки).

Персоніфікованих карт буде три види:

  1. Для пільгового проїзду – усі пільгові категорії (в т.ч. пенсіонери) отримають дані картки безкоштовно.
  2. Для учнів та студентів – картки можна оформити у навчальних закладах. Триває робота по збору персональних даних та фотографій для виготовлення електронних квитків. Зберігається пільга у розмірі 50%.
  3. Працюючі тернополяни, люди, які прописані чи проживають у Тернополі  картку будуть купувати (собівартість виготовлення 57 грн., якщо оплачувати вартість проїзду на квартал вперед – безкоштовно).
  4. Вартість неперсоніфікованого проїзного квитка – 20 грн. Його можна буде придбати у спеціалізованих пунктах продажу.
  5. Персоніфікованим електронним квитком можна буде оплатити лише за власну поїзду. Неперсоніфікований квиток дасть змогу оплатити за проїзд декількох людей.

Електронний квиток (чи персоніфікований чи неперсоніфікований) дає змогу їздити у громадському транспорті міста за діючим тарифом. При розрахунку готівкою вартість проїзду буде вищою. Оформити «Соціальну карту тернополянина» можна у ЦНАПі, в управлінні соцполітики та у 12-ти ЖЕКах. Також замовити карту можна онлайн на сайті https://fayna-karta.te.ua/

Задати додаткові запитання можна на сайті http://qoo.by/2Hfd або за телефоном гарячої телефонної лінії +380352400350, тел. +380500400350

Від admin