Другу річницю роботи ягідного кооперативу «Файна поляна» відзначили у селі Августівка, що в Козівському районі. Агрофестиваль «Свято файних мрій», організований Агрохолдингом «Мрія» з цієї нагоди, зібрав багато гостей із навколишніх сіл, Тернополя і навіть з інших областей. Свято пропонувало його учасникам ярмарок виробів народних умільців, майстер-класи з різних ремесел, дитячі розваги, частування стравами польової кухні, виставку сільськогосподарської техніки, а найголовніше – дегустацію смачної та солодкої малини, яку можна було назбирати власноруч.

До речі, малину та інші ягоди у кооперативі «Файна поляна», який було створено за підтримки Агрохолдингу «МРІЯ», вирощують на майже 16 гектарах. Як сказав генеральний директор «МРІЯ Агрохолдинг» Саймон Чернявський, це успішний проект, і саме в такій діяльності полягає майбутнє українського села. За його словами, у «Мрії» існує вже десять кооперативів, і планується на наступний рік відкрити стільки ж. «У планах виділити ще 4 мільйони гривень на розвиток кооперативного руху у шести областях нашої присутності. Відбиратимемо найкращі проекти із найбільшим потенціалом на успіх і будемо підтримувати їх в організації, в створенні та управлінні, щоб люди, які починають проекти, мали усі шанси на успіх», – каже Саймон Чернявський.

Додамо, що розважальна програма агрофестивалю «Свято файних мрій» включала також великий концерт місцевих фольклорних виконавців, який завершився виступом рок-гурту LOS COLORADOS. До речі, організатори планують зробити таке свято традиційним.

За матеріалами «Golos.te.ua».

 

Від admin