У фіскальній службі підготували проект постанови про утилізацію старих автомобілів, які перейшли в державну власність. Утилізація загрожує і нерозмитненим автомобілям, які виявить фіскальна служба. Які автомобілі можуть утилізувати Державна фіскальна служба хоче позбутися нерозмитнених автомобілів.

Почнуть з конфіскованих авто. Їх планують утилізувати. У травні фіскали оприлюднили проект порядку утилізації таких машин. Насамперед під прес підуть авто, вироблені до 2010-го. Вони шкодять екології, зазначають автори проекту.

Перед утилізацією фіскали будуть зобов’язані за 15 днів до відправки на переробку попередити власника авто про можливість розмитнити і забрати авто або заплатити штраф і вивезти з країни. У травні на складах фіскалів було майже 3000 автомобілів. 97% з них старше восьми років.

Такі авто продавати в Україні заборонено згідно екологічним нормам. Решту авто не купують через високі податки розмитнення, визнають у фіскальній службі.+ Які авто утилізують: -конфісковані через порушення митних норм; -конфісковані за рішенням суду; -невідповідні екологічним нормам; -непридатні до експлуатації; -конфісковані авто, які не виходить продати.

Але перед прийняттям рішення про утилізацію в МВС проб’ють машину за базами даних викрадених авто і на підробку номерів. Також підприємства, які проводять утилізацію, повинні будуть попередньо провести техекспертизу автомобіля. Придатні деталі виставлять на продаж. Решту відправлять на металобрухт. Перероблятимуть машини за рахунок держави. Однак фіскали запевняють – це нічого не коштуватиме держбюджету: продаж придатних деталей окупить витрати.

«Реалізація проекту акта не передбачає додаткового залучення коштів з державного бюджету України. Витратна частина процесу утилізації покриватиметься за рахунок коштів, отриманих від утилізації транспортних засобів», – наголошується в аналітичній записці проекту.

Не всі автомобілі, які перейшли державі, утилізують. Машини, придатні до експлуатації і відповідають еконормам, можуть бути розмитнені за існуючими тарифами і продані. Також фіскали можуть передавати конфісковані автомобілі державним структурам. Наприклад, до соціальних служб.

Від admin