Про те як попередити дитячий травматизм на дорогах обговорили під час прес-конференції конференц-залі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Хочемо через засоби масової інформації вкотре нагадати батьками про те, щоб вони самі неухильно дотримувалися ПДР і постійно нагадували їх своїм дітям, – розповів начальник сектору безпеки дорожнього руху Андрій Петрук.

З початку року інспекторами патрульної поліції Тернополя було зафіксовано 17 ДТП за участю дітей до 18 років, у яких тілесні ушкодження отримало 13 дітей, 1 дитина загинула. 
Аналіз дорожньо-транспортних пригод свідчить про те, що в основному авто пригоди трапляються коли дітки самі йдуть до школи та повертаються зі школи, а також у вихідні дні, тобто коли діти наодинці.

З першого вересня патрульні почали відвідувати навчальні і дошкільні заклади міста, щоб провести профілактичні бесіди з дітьми та учнями, щоб вони дотримувалися правил дорожнього руху.

Зараз у нас є співпраця з консультативною місією Європейського союзу на закупівлю світлоповертаючих елементів, – розповіла інспектор зв’язків з громадськістю Олександрою М’ялковською. – Їх ми роздаватимемо школярам, щоб вони змогли позначити себе у темну пору доби. Окрім того, будемо проводити різноманітні заходи, квести, ігри та конкурси.

До речі, профілактичні заходи «Увага! Діти – на дорозі!» триватимуть до 20 вересня.

Від admin