5-го вересня о 17:00 у приміщенні книжкової крамниці «Дім книги» (вул. Коперника, 19) в рамках телевізійного проекту «Вітальня у вівторок» відбудеться творча зустріч із Юрієм Матевощуком.

Юрій Матевощук — поет, перекладач, ведучий програм на телеканалі «ТТБ», арт-менеджер книгарні «Є» у Тернополі, координатор та програмний директор мистецького фестивалю «Ї». Координатор сцени Amphitheatre на фестивалі «Файне місто». Учасник та координатор літературної студії «87» (2008-2013 рр.), засновник поетичного конкурсу Dictum (2013-2015). Автор книжок «Прототип» (2011) і «Метрополь» (2014).

Співавтор книжки «Люди погоди» (2015). Його твори друкувалися у різноманітних антологіях, серед яких «87», «Антологія Мистецького фестивалю “Ї”», «Говорить Майдан», «Листи з України» (тримовна антологія української поезії); а також у літературних журналах, зокрема «ШО», «Золота пектораль», «Літературний Тернопіль» та ін. Переклав з польської книжку Корнеля Філіповича «Провінційний роман» (2015). Обіймав посаду головного редактора у видавництві «Крок».


Лауреат премії ім. С. Будного (2015), член НСПУ. Учасник Літературного фестивалю в рамках Форуму видавців, фестивалів «Київські лаври», «Meridian Czernowitz», «Ї», «Art-Gnosis», «Запорізька толока», «Вершы на асфальце» (Мінськ, Білорусь), «Український зріз» (Вроцлав, Польща), «Targi książki» (Краків, Польща) та ін. Окремі його твори перекладено англійською, німецькою, білоруською та польською мовами.

Від admin