В останні дні серпня християни відзначають Третього Спаса. Церква згадує перенесення з Едеси до Константинополя Нерукотворного образа Ісуса Христа. Йдеться про одну з найбільших християнських святинь, яка побувала в Тернополі півроку тому з благословення Митрополита Василія Семенюка. Образ тоді втретє покинув Ватикан, а прибуття святині до Тернополя стало можливим завдяки підтримці Ігоря Гуди та його фонду «Твори добро», – пише “TeNews”.

Якщо згадувати про історію цього дня, то, згідно християнських переказів, полотно, на якому відбилось обличчя Ісуса Христа, зцілило царя Авгаря з Едеси. Не бачивши Христа, Авгар повірив у Нього. Образ багато років зберігався в Едесі, за переказами, навіть врятував місто під час набігу. А потім святиню візантійський імператор Констянтин Багрянородний викупив його у еміра — правителя Едеси.

guda-obraz-09-2

Останнім часом Образ зберігався у Захристі Папи у Ватикані. Святиня лише кілька разів покидала святе місце. В лютому цього року Нерукотворний Образ подарував надію, укріпив віру та зцілив серця сотень тисяч паломників у Тернополі. Благодійний фонд Ігоря Гуди взяв на себе всі транспортні та організаційні витрати, адже перевозити образ в Україну треба було в спеціальному літаку, з охороною. Відчуваючи відповідальність, за Образом Ігор Гуда вирушив особисто, разом з дружиною Наталією.

guda-obraz-09-1

— Дякую Богу за таку нагоду допомогти організувати таку величну подію для всього християнського світу. Адже це не просто Образ, це прижиттєвий відбиток обличчя Ісуса Христа. В такий особливий спосіб Бог немовби висловлює свою підтримку і показує своє обличчя в цей нелегкий для України час, — зазначив Ігор Гуда.

Благодійний фонд Ігоря Гуди «Твори добро», спільно з Тернопільсько-Зборівською Архієпархією, вже після перебування Нерукотворного Образу в Тернополі провів соціальну акцію для геріатричних будинків та сімей, що опинились в складних обставинах. Окрім того, будівельна компанія «Креатор-Буд», яка працює під керівництвом Ігоря Гуди, постійно долучається до важливих соціальних проектів: закупівля обладнання для лікарень, облаштування площ, допомога спортивним школам та встановлення вуличних тренажерів.

Від admin