Більше семи років боксерський клуб “Шкіряна рукавичка” навчає безкоштовно боксу дітей та підлітків. Проте, віднедавна, такі тренування можуть припинитись, як й існування клубу в цілому. Колись тренери Іван Савченко і Ростислав Фірман зробили з розваленого підвалу житлового будинку на вулиці Транспортна ,7 повноцінний боксерський клуб із рингом, душовими і тренерськими кімнатами.Сплачував орендну плату та усі комунальні послуги один з родичів Івана Прокоповича, в загальному чоловік витрачав близько 5,5 тис грн щомісяця. На даний момент зал відвідують 250 людей, більшість серед яких діти і молодь, що займаються безоплатно. Дорослі, котрі теж відвідують клуб сплачують за одне заняття 15 гривень, що в теперішній час, є невеликою сумою, як для таких тренувань. Адже набагато більше коштують разові уроки танців, карате чи плавання, тут ціни варіюють 20-45 грн.

Та віднедавна, орендну плату за приміщення підвищили ще на 2 тисячі, і оплатити таку збільшену суму вже не по кишені.

— Я ніяк не міг потрапити на прийом до міського голови. Вже тричі записувався, і мер постійно то відсутній на роботі, то дуже зайнятий. Нещодавно нам пообіцяли допомогти обласні депутати, зокрема Михайло Головко, ми чекаємо вирішення цього питання. Якщо підтримки не отримаємо — клуб закривається, його не буде кому утримувати,— пояснює тренер Іван Савченко.

У стінах “Шкіряної рукавички” виховали не одного спортсмена. Так, звідси вийшли три чемпіона України, призери міжнародних турнірів. Для багатьох юнаків, особливо підлітків, цей спортивний зал допомагав справитись у переломних моментах їхнього життя, загартовував дух, силу волі. Відвідують клуб й діти з неблагонадійних сімей, батьки яких, просто не в змозі витрачати зайву сотню чи дві щомісяця аби дитина займалась спортом в платному закладі. Тут займаються боксом як ті, хто ще у школу не пішов, так і ті, хто ще не хоче відчувати себе пенсіонером. Усі відвідувачі клубу одноголосно просять зрозуміти і підтримати існування “Шкіряної рукавички”, не дати занепасти залу, адже повинні бути в місті заклади для спорту і здоров’я, а не лише кафе та нічні клуби.

Олена Лисиця

Від admin