Журналіст, редактор, перекладач.

Традиційно вважається, що весна – це час нових стартів, змін, початок відліку чогось нового, іншого, кращого. Як ви особисто ставитеся до такої думки і цієї пори року?

Я дуже люблю весну. Щороку в цю пору дійсно відчуваю приплив нових сил, мрій і позитиву. Приємно після зимових холодів нарешті більше часу проводити поза тісними приміщеннями. А ще я дуже люблю весняні квіти: підсніжники, бузок, первоцвіт, а особливо – нарциси. Не можу дочекатися, коли їх вже буде вдосталь.

Якою, на Вашу думку, буде ця весна для Вас особисто – що плануєте, на що сподіваєтесь?

Цієї весни, ймовірно, буду багато працювати. Оскільки зараз живу у Києві, то матиму нагоду бачити весняний Київ щодня і, нарешті, на власні очі спостерігатиму, як у цьому місті розцвітають магнолії та бузок. Кажуть, саме тоді Ботанічний сад просто невимовно гарний.

Якою прогнозуєте весну-2012 для нашої держави – політичний, економічний, соціальний, зовнішньополітичний аспекти тощо. Чого, на Вашу думку, чекати від цьогорічної середньостатистичному українцю?

Думаю, що весною 2012 року Україна нарешті отямиться від футбольної жадібності і усвідомить, що іноземці не планують їхати сюди на чемпіонат Євро саме через завищені ціни на проживання. Хотілося б, щоб відповідальні за це особи зробили певні висновки і здійснили відповідні дії. У політичній сфері, ймовірно, буде затишшя, адже вироки Тимошенко і Луценку вже винесли. Можливо, знову відбудеться зміна кількох міністрів, але це вже зовсім не дивує.

Початок весни у багатьох асоціюється із Жіночим днем. Ваше ставлення до цього свята: потрібно, не потрібно, забути, залишити, вітати, не вітати тощо.

До цього свята ставлюся байдуже і дещо незрозуміло. Щороку не можу зрозуміти, чому мене вітають – через те, що біологічно якось так склалися хромосоми і я народилася жінкою? Невже це привід для святкування? Проти цього свята теж нічого не маю – хто хоче, нехай святкує. Якби я вирішувала, то, напевно, назвала б його якось інакше – щось на кшталт «свята приходу весни» чи якось так, і відмінила б вихідний день. А квіти жінкам чоловіки повинні дарувати не тому, що цифра 8 позначена червоним у календарі, а через кохання і повагу!

Тернопільська Липа

Від admin