Ну що б, здавалося, спільного є між таким невеликим обласним центром як Тернопіль та американським мегаполісом Лос-Анжелесом? На перший погляд, нічого. Але якщо добре придивитися, то одну особливість можна помітити в обох містах. Відтепер не тільки у Лос-Анжелесі, а й у Тернополі є власна Алея зірок.

Так-так, саме Алею зірок, на День міста, урочисто відкрили на вулиці Петра Сагайдачного у Тернополі. У самому центрі, за кілька кроків від Катедри та обласного архіву уже можна побачити плити з іменами місцевих знаменитостей.  І першими «увіковіченими у бруківці» стали відомі українці, що народилися на Тернопільщині, –  художник Іван Марчук, співак Анатолій Горчинський, поет Борис Демків та громадський діяч Ігор Герета.

Не знаю, як там у Лос-Анжелесі, але у Тернополі ця хороша ідея втілена якось дуже вже непомітно. Сіра бруківка надто сильно зливається із бронзово-сірим кольором «зіркових» плит. Отож знайти алею, про будівництво якої говорилося чи не весь серпень, доволі важко.

Жодних написів про цю алею ніде немає. Отже, щоб не пропустити, часом, цю велику згадку про знаменитих земляків, потрібно дві речі. Або заручитися підтримкою міської ради і пройти до плит разом з людиною, що точно знає, де розміщені плити. Або ж найняти приватного детектива і розшукати потрібне з допомогою методу дедукції та надзвичайної спостережливості. Зважаючи ж на те, що жодного детектива у місті немає (або ж вони добре приховують свою секретну діяльність), раджу звернутися за допомогою таки до працівників мерії.

Під впливом журналістів із камерами, на бруківку під ногами почали зацікавлено поглядати і перехожі. Дехто фотографувався, дехто не зупиняючись проходив повз. Без резонансу, ажіотажу і пафосу Алея зірок – це просто кілька плит, що розміщені  і не на початку, і не наприкінці і навіть не посередині вулиці, а, на невеликій її частині, ближче до початку.

Чи зацікавить ця славнозвісна алея туристів з інших міст – тут уже, як-то кажуть, надвоє бабка ворожила. Хотілось би думати, що певний інтерес вона таки викличе. Принаймні, поки її будуть розшукувати.

Тетяна Сорока

Від admin