«Тут віє затишком і старовиною. Художники продають свої картини. Завзяті любителі грають у шахи. Стара бруківка доповнює образ, який спонукає відчувати подих давнини», – так поетично описана вулиця Валова у новому путівнику «20 кроків, щоб закохатися у Тернопіль».

У невеликому довіднику немає довгих текстів. Натомість тут є багато красивих фотографій. За принципом: краще раз побачити, аніж сто разів почути чи прочитати.

Ви ще не були у Тернополі?  Тоді вам варто розглянути цей путівник. Бо невеличка кольорова книжечка геть уся просякнута любов’ю до нашого міста.

Насправді вулиця Валова є лише одним із кроків, щоб закохатися у Тернопіль. А ще місто вміє заспокоювати, і життя тут пливе повільно, але радісно. Тут є пиво «Микулинецьке», магазин «Молоко» і навіть відомі серед молоді «Єлисейські поля». І як не згадати став у центральній частині міста та дивовижні фонтани.

«Писати про те, що любиш – легко», — пояснила на презентації керівник проекту Оксана Дяків.

І додала, що над довідником працювало усього четверо авторів. Щоб визначити, що саме поміщати до видання, вони зверталися за допомогою не до науковців, а (це ж тільки придумати!) до користувачів соціальних мереж. Саме з простих відповідей на нехитре запитання: «За що ви любите Тернопіль» і було складено цей  оригінальний довідник.

Саме тому не дивуйтеся, коли почнете разом із путівником проходити 20 кроків по Тернополю. А краще усміхніться. Бо де ще ви прочитаєте, що у Тернопіль  варто закохатися хоча б тому, що звідси походять такі люди, як Ігор Пелих та Сергій Притула, або ж з такої поважної причини, що тут мешкають красиві дівчата?

Церкви, галереї, цікаві монументи, ресторани  – тут є все, що варто відвідати людині, яка вперше приїхала до Тернополя. Та й не тільки туристам ця книжка стане у пригоді. Пригадуєте, коли ви, корінний тернополянин, востаннє ходили до пам’ятника Невидимці чи бджолі?

Ми їдемо у невідомі краї, щоб помилуватися витворами мистецтва. Але як часто нам бракує часу побачити красу довкола себе, у рідному місті. Відомий і невідомий Тернопіль. Усе місто, як на долоні. Знайдіть хоча б 10 хвилин і таки закохайтесь у нього.

P.S. Цю книжку можна знайти у відділеннях «Торгпреси». Вартість її усього 8 гривень. І спеціально для тих, хто прибув до нас із далеких світів, її видали одразу двома мовами: українською та англійською. Отож цікавою вона буде як для наших туристів, так і для іноземних.

Тетяна Сорока

Від admin